Exjobbsmässa med givande möten

24 November 2014

Många studenters väg till jobb går via exjobbet. Därför var det kanske på exjobbsmässan som några av studenterna, utan att veta om det, träffade sina framtida kolleger för första gången.

Forskning ger resultat

17 November 2014

Fyra personer från Skellefteå medverkade vid årets högtidliga promotions- och installationshögtid på Luleå tekniska universitet.  Mats Ekevad installerades som professor. Sarah Rönnberg, Magnus Fredriksson och Nicholas Etherden som tidigare försvarat sina doktorsavhandlingar promoverades, dvs mottog insignierna: doktorshatten, doktorsringen och diplomet.

Campusstudenter tyckte till om framtidens förskolor och skolor

20 Oktober 2014

Det ska byggas förskolor och skolor – Skellefteå kommun står inför viktiga förändringar i den gemensamma strukturen och beslöt sig för att fråga framtidens medarbetare, förskollärarstudenterna som studerar på Campus i Skellefteå om hur dom dom tycker.

Fina fisken när studenterna får välja

15 Oktober 2014

Studenters efterfrågan på miljömärkt fisk har lett till att en av Sveriges största måltidsleverantörer har valt att MSC-certifiera mer än hundra restauranger landet över. Det innebär att tusentals lunchgäster nu kan välja miljömärkt fisk på menyn och däribland lunchgästerna på Campus Skellefteå.

Ny doktorand på ny enhet SP Energi, Campus Skellefteå

01 Oktober 2014

Ny doktorand är antagen på Luleå tekniska universitet och anställd vid SP- Sveriges Tekniska Forskningsinstitut på sektionen Energiteknik som är en utveckling av den tidigare verksamhet SP Trä. Doktorandtjänsten är under tre år finansierad av Skellefteå
kommun och stiftelsen Rönnbäret.

En smakfull invigning av Campusparken

04 September 2014

God smak och glatt humör kännetecknade den välbesökta campusdagen som började med den minst sagt varierande, matbuffén ”Mat från världens hörn”, tillagad av elever och lärare på SFI, Svenska för invandrare. Kön ringlade sig lång och medan maten serverades kunde man ta del av aktiviteter som Tai Chi, Budouppvisning och dans och sång. Talade från scenen gjorde Integrationssamordnare Anna-Klara Granstrand som delade med sig av sina tankar kring uppdraget medan Enar Nordvik berättade anekdoter från tiden på campus, från skellefteå och livet i allmänhet.

 

Campus blir ingen genomfartsled för bussar

13 Augusti 2014

Nu är det klart, Skelleftebuss förfrågan om att köra genom campusområdet  avslogs av tekniska nämnden med anledning av att  stråket mellan Laboratorgränd och Forskargatan är en viktig mötespunkt för studenterna och den är idag bilfri.

Idag kör Skelleftebuss linje 3 via E4 vid Campus via rondellen runt campusområdet och in på Bockholmsvägen. Skelleftebuss skickade in en ansökan om istället köra rakt igenom campusområdet mot Bockholmsvägen. Tekniska nämnden såg vissa fördelar med förslaget, men väljer ändå att avslå det.

 

Fredrik Ortmon tog hem pris i "Swedish Game Awards" för andra året i rad!

19 Juni 2014

Fredrik Ortmon som nominerats i två kategorier i Sveriges största speltävling "Swedish Game Awards" fick igår priset för "Best Execution in narrative" alltså priset för bästa berättande. Förutom äran kunde Fredrik även glädja sig åt prispengarna 15.000 kronor och viktiga kontakter med branschen för framtida samarbete.

 

Idéhus för ungdomar med fokus på företagande

16 Juni 2014

Man kan tro att det ska vara öde på ett campus mitt i sommaren men på Campus Skellefteå samlas ett 70-tal ungdomar för att på olika sätt jobba med företagande, utveckla nya idéer och få ett bättre grepp om företagen i kommunen. Under de senaste tre somrarna har Sammes stiftelse stöttat studenter som sommartid vill vara på Campus Skellefteå för att utveckla nya affärsidéer. Under de två senaste åren har det även ingått elever från åk 9 och gymnasiet för att ytterligare utöka den företagsamma sommarsatsningen.

Innovativa träprojekt av Masterstudenter

12 Juni 2014

Benedikt Neyses och Florian Rebstock, studenter på masterprogrammet i träteknik på Luleå tekniska universitet på Campus Skellefteå, lyckades så pass bra med sina projektarbeten under sitt första år att de blivit inbjudna att presentera sina resultat på en internationell forskningskonferens i Quebec.