Skerobotics ute på turné

13 April 2014

Skerobotics var under sportlovet ute på turné och besökte bland annat  fritidsgårdar i Bygdsiljum, Burträsk, Boliden, Lövånger och Byske. Ungdomarna byggde legorobotar, fantasifulla skapelser och coola grejer som sedan deltog i en tävling.  Vinnare i legotävlingen blev Betty Persson från Bygdsiljum som nu är glad ägare till  ett eget Lego Mindstorms. Stort Grattis Betty!

Studenter mötte branschens höjdare

11 April 2014

Under Gradshow 2014 mötte studenterna på programmen för datorgrafik och datorspelsutveckling på Luleå tekniska universitet inflytelserika representanter från den bransch som de hoppas jobba inom.

Tidsfrist för Sjuksköteskeutbildningen på Campus Skellefteå

11 Mars 2014

Sjuksköterskeutbildningen vid Umeå universitet, Campus Skellefteå ska bli nätburen, det bestämdes tidigare men nu skjuts förändringen upp ett år. Detta utifrån att det blir en ny utbildningsplan för hela programmet. Man har idag två intag per år, på sammanlagt cirka 70 elever. Från höstterminen 2015 skulle programmet i Skellefteå förändras till en nätburen utbildning, med riksintag. Nu föreslås starten flyttas fram ett år, till hösten 2016.

Visar dataspelshjälmar på Tekniska museet

04 Mars 2014

Två studenter från Film- och TV scenografi/attributmakeri vid Luleå tekniska universitet ställer ut sina verk på Tekniska Museet i Stockholm. Utställningen Ateljé Dataspel visar spelrelaterad konst och är ett komplement till världens största dataspelsutställning, Game On 2.0.

Entreprenörskap, nytt forskningsområde på Campus Skellefteå

24 Februari 2014

Skellefteå är känd som en innovativ kommun med många små och medelstora företag. Det finns även en tradition av Ung Företagsamhet i grund- och gymnasieskolan och nu tar vi ännu ett steg på den vägen där Skellefteå kommun och Luleå tekniska universitet delar på en doktorand placerad på Campus Skellefteå.

Wood You Rock - 600 högstadieelever i ”Träslaget 2014”

12 Februari 2014

Drygt 600 elever i årskurs 8 inom Skellefteå, Norsjö och Malå kommuns skolor kommer att delta i ”Träslaget 2014” på Campus Skellefteå. Träslaget genomfördes första gången 2009 och detta är det fjärde eventet. Skolans intresse är stort så nu erbjuder man arrangemanget under två dagar.

Fullt fokus på datorgrafik - kolla in bloggen!

11 Februari 2014

Skolan, gymmet och sängen. Så ser studentlivet för Mikael Boman och Anton Stattin på utbildningen datorgrafik vid Luleå tekniska universitet.

LTU-studenter bakom Guldbaggevinnare

11 Februari 2014

När Guldbaggegalan gick av stapeln visade det sig att hela 19 ex-studenter från Luleå tekniska universitet varit involverade i arbetet med filmerna.

Campus bestämmer - Välkommen på workshop Skellefteå 2030

10 Februari 2014

Välkommen till workshop inom Skellefteå 2030, det största gemensamma framtidsarbete som genomförts i Skellefteå. Det ska mynna ut i en utvecklingsstrategi och handlingsplan för hur vi ska bli en ännu attraktivare plats och fler invånare. Den 25 februari kommer Skellefteå 2030 till Campus för en framtidsworkshop, där studenter, personal och andra intresserade är välkomna
att vara med och diskutera Skellefteås utmaningar och möjligheter.
 

Frukostmöten på LTU Skellefteå

06 Februari 2014

Höstens exjobbsmässa på Campus Skellefteå uppskattades av företag och studenter och nya kontakter skapades.  Flera företag efterfrågade också möten för att få veta mer om utbildningarnas innehåll och möjlighet till samverkan.  LTU Skellefteå tillsammans med Skellefteå Karriär arangerar därför frukostmöten med fyra olika inriktningar.