En smakfull invigning av Campusparken

04 September 2014

God smak och glatt humör kännetecknade den välbesökta campusdagen som började med den minst sagt varierande, matbuffén ”Mat från världens hörn”, tillagad av elever och lärare på SFI, Svenska för invandrare. Kön ringlade sig lång och medan maten serverades kunde man ta del av aktiviteter som Tai Chi, Budouppvisning och dans och sång. Talade från scenen gjorde Integrationssamordnare Anna-Klara Granstrand som delade med sig av sina tankar kring uppdraget medan Enar Nordvik berättade anekdoter från tiden på campus, från skellefteå och livet i allmänhet.

 

Campus blir ingen genomfartsled för bussar

13 Augusti 2014

Nu är det klart, Skelleftebuss förfrågan om att köra genom campusområdet  avslogs av tekniska nämnden med anledning av att  stråket mellan Laboratorgränd och Forskargatan är en viktig mötespunkt för studenterna och den är idag bilfri.

Idag kör Skelleftebuss linje 3 via E4 vid Campus via rondellen runt campusområdet och in på Bockholmsvägen. Skelleftebuss skickade in en ansökan om istället köra rakt igenom campusområdet mot Bockholmsvägen. Tekniska nämnden såg vissa fördelar med förslaget, men väljer ändå att avslå det.

 

Fredrik Ortmon tog hem pris i "Swedish Game Awards" för andra året i rad!

19 Juni 2014

Fredrik Ortmon som nominerats i två kategorier i Sveriges största speltävling "Swedish Game Awards" fick igår priset för "Best Execution in narrative" alltså priset för bästa berättande. Förutom äran kunde Fredrik även glädja sig åt prispengarna 15.000 kronor och viktiga kontakter med branschen för framtida samarbete.

 

Idéhus för ungdomar med fokus på företagande

16 Juni 2014

Man kan tro att det ska vara öde på ett campus mitt i sommaren men på Campus Skellefteå samlas ett 70-tal ungdomar för att på olika sätt jobba med företagande, utveckla nya idéer och få ett bättre grepp om företagen i kommunen. Under de senaste tre somrarna har Sammes stiftelse stöttat studenter som sommartid vill vara på Campus Skellefteå för att utveckla nya affärsidéer. Under de två senaste åren har det även ingått elever från åk 9 och gymnasiet för att ytterligare utöka den företagsamma sommarsatsningen.

Innovativa träprojekt av Masterstudenter

12 Juni 2014

Benedikt Neyses och Florian Rebstock, studenter på masterprogrammet i träteknik på Luleå tekniska universitet på Campus Skellefteå, lyckades så pass bra med sina projektarbeten under sitt första år att de blivit inbjudna att presentera sina resultat på en internationell forskningskonferens i Quebec.

Högstadieelever bygger och programmerar legorobotar

04 Juni 2014

Lärare och elever från Bureåskolan klass 8 A och B, tackade ja när Luleå tekniska universitet i Skellefteå bjöd in till att bygga och programmera legorobotar.
– Vår förhoppning är att de som deltar upptäcker att teknik är roligt och att de då ser sig själva som framtidens tekniker, ingenjörer, naturvetare, innovatörer och entreprenörer, säger Gunnar Landsell, rektors rådgivare i Skellefteå.

Spikningsceremoni Forum kl 13:00

20 Maj 2014

Wall of fame Campus Skellefteå - Nu är det dags för den sjunde spikningen på Campus Skellefteå och du är välkommen att närvara. Denna gång sker all presentation på engelska då det ingår i som en punkt i Träkonferensen "Cost action"

Kl 13:00 Forum Campus Skellefteå

-Kören sjunger

-Kort introduktion

-Presentation och spikning:

Spikningsceremoni på Campus

16 Maj 2014

Ett tillfälle att visa uppskattning för det arbete som våra forskare lägger ner på på områden som vi sedan kan dra nytta av på olika sätt. Inom området Träteknologi disputerar Magnus Fredriksson i ämnet Träteknik och Tobias Pahlberg lic:ar i ämnet Träproduktutveckling. Mikael Håkansson  lic:ar i ämnet signalbehandling. Harriet Wistemar, kommunarkitekt, Skellefteå kommun, presenterar samtliga forskare vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå.

 

Skerobotics ute på turné

13 April 2014

Skerobotics var under sportlovet ute på turné och besökte bland annat  fritidsgårdar i Bygdsiljum, Burträsk, Boliden, Lövånger och Byske. Ungdomarna byggde legorobotar, fantasifulla skapelser och coola grejer som sedan deltog i en tävling.  Vinnare i legotävlingen blev Betty Persson från Bygdsiljum som nu är glad ägare till  ett eget Lego Mindstorms. Stort Grattis Betty!

Studenter mötte branschens höjdare

11 April 2014

Under Gradshow 2014 mötte studenterna på programmen för datorgrafik och datorspelsutveckling på Luleå tekniska universitet inflytelserika representanter från den bransch som de hoppas jobba inom.