Forskarmässa

Besök våra utställare som utifrån forskning och hållbarhet finns på plats för att olika perspektiv visa på vad forskning kan leda till.

Hållbart och globalt lärande
Träffa medarbetare på NUITEQ som med en fantastisk framgång byggt verksamhet i stora delar av världen och samarbetar med andra välkända leverantörer för att bland annat överbrygga kunskapshinder med hjälp av fantastisk teknik. Testa och ta del av deras expertis. Se vad tekniken kan vara till hjälp. NUITEQ  - offer you  a hands on experience Snowflake MultiTeach, NUITEQ’s fun collaborative touchscreen technology for classrooms that makes teaching and learning more exciting. The future is here now!

Norrbotniabanan

xxxxx

Skellefteå - Fairtrade City
Skellefteå är en diplomerad Fairtrade City medengagemang för rättvis handel och etisk konsumtion. Fairtradearbetet är viktigt för att öka kännedomen om och efterfrågan av varor som har blivit producerade med respekt för mänskliga rättigheter i andan av Agenda 2030 och för att odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom ska få bättre arbets- och levnadsvillkor. Möt Anna Nordström som visar på Fairtradeprodukter och berättar om sina erfarenheter kopplat till studieresan i Sydafrika. http://www.skelleftea.se/kommun/fairtrade-skelleftea

Hållbart samhälle
Rent vatten – en självklarhet eller en skyldighet . Och i så fall vems skyldighet. Hur skyddar vi våra vattentäkter och hur säkerställer vi att vårt dricksvatten inte förorenas. Vattenskyddsområde är till för att ur ett långt perspektiv skydda och säkra vattentillgångar som är viktiga för dricksvattenförsörjning samt för att säkra kvaliteten på råvatten vid den dagliga dricksvattenproduktionen. Vad innebär ett vattenskyddsområde och vem bestämmer vilka regler som alla människor och företag i de områdena ska följa.
 Älska din toa - Vad får man spola ner i toaletten och inte. Vad händer när vi gör fel och avloppen inte kan hantera det som spolas ned.
 Kretsloppet – Hållbarhet och miljö – Kranvatten eller flaskvatten – Vad kostar det dig och vad kostar det miljön. En dialog om hållbarhet och smart tänkande.

Klimatsmart och hållbart EU - 2000 ätbara insekter
Om vi åt upp de insekter som förstör våra grödor, så slår vi två flugor i en smäll. Dels skulle vi få i oss en kost som både är nyttig och ekologiskt hållbar, dels så skulle vi ju få tillbaka det mesta av vad insekterna tar ifrån oss. En nyhet för dig som tror att du aldrig skulle kunna äta insekter, vi får alla i oss ungefär ett halvt kilo småkryp om året. En del råkar vi svälja levande, men den största mängden kommer med olika spannmålsprodukter, färdigmat och sylter. Smakprov och diskussion kring aktuell forskning och pågående forskningsprojekt inom hållbar föda, smarta städer, ekologiskt byggande mm.

Ett hållbart liv.
Hjärt- och lungräddning. Prova på och lär dig. Vårdutbildningen lär dig hur du kan rädda liv.

Hållbart lärande – LTU
Plugga på universitet - Funderar du på att plugga vidare? På Luleå tekniska universitet i Skellefteå finns ett stort utbud av utbildningsprogram både på grund- och avancerad nivå. Dessutom erbjuder vi Tekniskt Basår för dig som saknar behörighet till ingenjörsprogram. Besök oss så får du veta mer.