Bibliotekstjänster

Det här är ett bibliotek med plusmeny. Här kan du få hjälp med skriva, läsa, hitta artiklar, böcker, skriva uppsatser och mycket mer. Hitta studiekompisar och plugga på tider som passar dig.

Biblioteket – hjärtat på Campus

På Campusbiblioteket som är något av hjärtat på Campusområdet finns många kunniga och rutinerade medarbetare. Anna Bodén är en av bibliotekarierna som finns tillgänglig för service via distans. Om du vill komma i kontakt med biblioteket och inte befinner dig på plats på Campus, är det enklast att skicka ett mejl eller ringa som en första ingång.

Under terminerna håller biblioteket distanskurser över Zoom eller Teams och exempelvis ”Så skriver du ditt examensarbete”, ”Hitta rätt sökord i databaserna” är användbara kurser. Även referenshantering och genomgång av struktur för inlämningsuppgifter är till stor nytta för studenterna.

Varje dag är det drop in-handledning mellan klockan 13–14. Vid de tillfällena kan du ställa vilka studierelaterade frågor som helst på plats.
– Vi erbjuder även ”boka handledning”. Då kan studenten under en lektion få hjälp via våra digitala mötesplatser, det har varit uppskattat och bara vetskapen om att vi finns här för dem är en trygghet, inte minst för distansstudenten som kanske känner sig lite ensam i pluggandet. Handledningen kan röra allt från enklare uppgifter till ”vad tror du om strukturen på den här uppsatsen” ifall studenten vill ha en andra bedömning innan inlämning till läraren.

Hon rekommenderar studenten att passa på att spana in utbudet på Campusbiblioteket de gånger fysiska träffar anordnas på Campus.
- Vi köper in kursböcker till alla kurser som ges i Skellefteå, några böcker finns till utlån och även referensböcker, säger Anna.
Den som har någon form av läs- eller skrivnedsättning kan få hjälp med att få kurslitteraturen inläst digitalt och finns då i formatet ljud- eller textfil.
– Det kan verkligen göra skillnad för den som av olika anledningar har svårt att läsa tryckt material. Biblioteket står för inskrivningen till tjänsten och denna möjlighet kan vara skillnaden om studenten klarar en utbildning eller inte, säger Anna.
– Våra digitala möjligheter är bra och de har fått en avgörande betydelse i hela arbetet på Campus, det digitala är en vardag här på så många sätt. Det bästa med oss som servicebibliotek är att du kan ställa vilken fråga som helst till oss – även om du ställde samma för 30 minuter sedan. Vi har högt i tak och vi är vana vid alla former av elever och studenter, både från VUX, YH och universitet – det är faktiskt unikt att vi är ett bibliotek för alla skolformer.

Läs mer om distansstudier här: http://www.campus.skelleftea.se/karriar-och-studera/distansstudent