16 maj 2018

Sammes sommarstipendiater

Sammes Stiftelse delade ut 17 sommarstipendier på 25 000 kronor vardera till studenter vid Campus Skellefteå. Under sommaren ska de arbeta med egna företagsidéer eller tillsammans med företag i Skellefteå.

Jörgen Markgren, som är kontaktperson för Sammes Stiftelse och Gunnar Landsell som sitter i stiftelsens styrelse, delade ut stipendierna i samband med en ceremoni vid Sammes Trappa på Campus Skellefteå.

Kurskamraterna Gustav Möjegård, Nicholas Pålsson, Jonas Kylén och Malin Toumas som studerar datorgrafik samt Martin Sperens och Emil Sundström som går datorspelsutbildningen är sex av stipendiaterna som ska jobba på Tar Valley på The Great Northern. Där kommer vi att göra trailers till två spel, berättar Jonas Kylén och Malin Toumas säger att det känns verkligen kul att få arbeta med riktiga projekt.

 

Malin Toumas, Gustav Möjegård, Jonas Kylén och Nicholas Pålsson ska i sommar arbeta hos Tar Valley. Foto: Lars Westerlund

 

Av studenterna som går datorgrafikutbildningen kommer majoriteten från andra orter än Skellefteå.

– Jag sökte till den här utbildningen eftersom det var arbetsprov och inte betyg som gällde, berättar Linköpingsbon Gustav Möjegård. Han ser fram emot arbetet hos Tar Valley. 

Källa: Affärsnorran. Foto: Lars Westerlund, Norran