16 februari 2020

Spelutbildning lockar på Nolia Karriär

Det var högt tryck och många intresserade som samlades runt Campus Skellefteås monter på Nolia Karriär i Umeå för att få veta mer om de ny spelutbildningarna som erbjuds. Magnus Johansson, Arctic Game Lab och Pontus Sundström, digital sociala media specialist på Nuiteq inspirerade med egna erfarenheter som grund och det var uppskattat.

 

Campusmonter på NoliaKarriär 

Spelindustrin växer fort och intresset är stort. Nu kan man på Campus Skellefteå locka med ett flertal spännande Yh-utbildningar inom spel som kompletterar det som erbjudes på universitetsnivå via Luleå tekniska universitet i Skellefteå.

Gymnasister och Pontus på mässa 

Spelindustrin är en framtidsbransch att räkna med

I år kompletteras utbildningsutbudet på Campus Skellefteå med en ansenlig mängd Yh-utbildningar och många inom spel. Nu vill man få sökande till utbildningarna och skapa en förståelse för vilken framtidsbransch detta faktiskt är. Detta lyckades Magnus och Pontus utmärkt med på mässan i mötet med gymnasieungdomar och andra.

I Skellefteå finns en stark spelkultur och Skellefteås digitala företag har sedan länge arbetat med spelrelaterade produkter. Festivalen Nordsken, norra Skandinaviens  största spelevent drar närmare  tjugotusen deltagare och erbjuder även i år hela Skellefteå Kraft Arena till bredden med spel, kultur och kreativitet. Intresset bara växer.

2015 startades det långsiktiga arbetet att etablera en spelindustri i Skellefteå och idag samarbetar fem kommuner i Norr- och Västerbotten under det gemensamma varumärket Arctic Game Lab som nu erbjuder en möjlighet för fler att lära och utvecklas inom de utbildningar som erbjuds.

Läs mer om vilka utbildningar du kan läsa på Campus Skellefteå