Internationella kurser

Visste du att du vid Campus Skellefteå kan ta del av internationella universitets utbud. Via Campus Skellefteå kan du nämligen läsa onlinekurser från några av världens bästa lärosäten. Kom närmre världen utan att behöva resa.

Via Campus Skellefteå kan du i lokala studiegrupper läsa onlinekurser från några av världens bästa lärosäten. Ta del av internationella kurser via internationella universitets utbud.

MOOC (Massive open online courses) 

Ett allt vanligare fenomen på universitet runt om i världen och syftar till att möta upp behovet av snabb kompetensomvandling och livslångt lärande. Kurserna är öppen för alla, ges via nätet och det krävs ingen direkt behörighet för att anmäla sig. Vem som helst kan delta i kurserna, det enda som behövs för att delta är tillgång till en dator med internetuppkoppling. Själva kurserna är gratis, men vill man ha ett intyg kan man behöva betala för det.

Man kan läsa dessa kurser helt på egen hand, men sannolikheten att slutföra kursen ökar om man har lokala studiekamrater att diskutera med. Därför lyfter vi fram intressanta kurser, och bildar en fristående grupp kring kursen som träffas online eller fysiskt 1 timme/vecka. Modellen bygger på forskning och tidigare pilotförsök. En del av kurserna framöver kommer att styras av behov och önskemål, och på Campus hemsida kan man själv lägga in förslag.

Saknar du nån kurs du gärna skulle vilja delta i tillsammans med andra eller har frågor kring de kurser som nu erbjuds så hör av dig till:

Anders Norberg, ansvarig högre utbildning  

Mälardalens högskola

Via Mälardalens högskola erbjuds nu kurserna:

Augmented reality Integration in Industry 4.0

Design for Industrial Augmented Reality

Här kan du läsa mer om Mdh:s utbud

Luleå tekniska universitet

Här kan du ta del av LTU:s utbud av kortare kurser:
https://www.ltu.se/ltu/Samverkan/LTU-Professional-Education/Utbildningar/Alla-utbildningar

Håll utkik efter nya samarbeten och nya kurser!

 

2020 erbjöds dessa kurser:

University of Maryland; Agile innovation and problem solving skills

Världsbanken; The future of work - preparing for disruption.

Harvard; Justice

EIT Manufacturing; Battery Manufacturing: Trends in Battery Engineering