SkeCon på Campus Skellefteå

fredag den 03 november 2017 Inlagt av Campus

På höstlovet så är du välkommen till det drogfria eventet SkeCon. På Campus Skellefteå kan du roa dig med animevisning, tv-spel, karaoke, brädspel, lekar, pyssel, föreläsningar, utställningar och workshops. Fokus ligger på cosplay där folk klär ut sig till karaktärer från olika serier.

Cosplaytävlingar för dig som är helt ny och för dig som är mer erfaren
En Cosplaytävling på fredagen inriktad på nybörjare som kanske aldrig har stått på en scen tidigare. Ett tillfälle att få svar på frågor, få tips och råd om cosplay.

En Cosplaytävling på lördagen för de mer erfarna. Här hjälps man åt att arrangera en mindre show åt varje enskild "cosplayare" med ljud och ljus för bästa möjliga effekt. Lördagens tävling sker under allmänhetens tid och då är alla välkomna att se på medan juryn och publikens val utser vinnare.

Som besökare finns inget krav att vara kostymerad för cosplay, detta gäller endast de som vill eller ska vara med i tävlingen.

Uppvisning i kampsport och workshop på temat "kawaii"Budokan kommer att hålla en uppvisning och erbjuder prova på b.la Judo och Kyudo samt hålla en unik workshop. Föreläsning/workshop av Nelly Negm kring sin idé kring att utveckla accessoarer i tema "kawaii".

Anmälan och öppet för allmänheten
Alla aktiviteter sker på Campusområdet i Skellefteå och arrangemanget pågår under fredag, lördag och söndag. 3-5 november. Här krävs anmälan för deltagande. Lördag mellan kl 12.00 – 16.00 är det öppet för allmänheten. Gratis entré.

Det 100% drogfria SkeConeventet anordnas av ideella föreningarna SkeKai och Triorama event.

Här kan du läsa mer och anmäla dig: www.skecon.se 

Följ eventet på FB:  https://www.facebook.com/SkeCon/