Forskarmässa

Besök våra utställare,testa, lek, lär och fråga. Forskning för ett smartare samhälle, för dig, mig och för framtiden.

3DIdélabbet och T2 College 
Här får du lära dig hur en 3D-skrivare fungerar och hur man kan använda den tekniken. När astronauter i rymden behöver ett nytt verktyg kan ingenjörer på jorden konstruera det och skicka en fil för utskrift på 3D-skrivaren som finns på internationella rymdstationen. Det finns också möjlighet att testa en 3D-penna.

 

 


 

ICE CART 

LTU ICE CART - Kan du ta banrekordet?
I det här VR-bilspelet kan du känna skillnad när du kör på asfalt, grus eller isiga vägar.Du kan konfigurera olika däck för att anpassa markfriktionen och välja mellan fram-, bak- eller 4-hjulsdrift. Kom och testa!

 


 


Nuiteq

Hållbart och globalt lärande
Träffa medarbetare på NUITEQ som med en fantastisk framgång byggt verksamhet i stora delar av världen och samarbetar med andra välkända leverantörer för att bland annat överbrygga kunskapshinder med hjälp av fantastisk teknik. Testa och ta del av deras expertis. NUITEQ  - offer you  a hands on experience Snowflake MultiTeach, NUITEQ’s fun collaborative touchscreen technology for classrooms that makes teaching and learning more exciting. The future is here now!

 

 

 

Rullande busskur- framtidens kollektivtrafik på landsbygden?
Självkörande småbussar, en rullande busskur som hämtar upp resenärer på landsbygden och transporterar dem till en närliggande serviceort eller fungerar som väderskydd när de väntar på regionbussen. Projektet ”Rullande busskur” genomfördes under 2018 inom det strategiska innovationsprogrammet InfraSweden2030. En satsning av Vinnova, Formas och Energimyndigheten. Projektet är ett samarbete mellan Ramboll, Skellefteå kommun, Skellefteå buss, Region Västerbotten, K2 – nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik samt forskningsinstitutet RISE.

 

RymdenRymden i fokus
Vi försöker oss på SPACETV och tänkte visa film från NASA och  hoppas kunna erbjuda distansintervjuer med astronauter. 

Besök T2 och Idélabbet för att se hur man med 3D kan underlätta en astronauts vardag. 

Testa dina kunskaper i SPACE-Quisset.

 

 

 

Abstract Språkcafe

 

Språkcafé på Campusbiblioteket med tema ”space”. Vi fikar och pratar under en timme kl. 9:00-10:00. Begränsat antal platser, anmälan till Campusbibliotekets reception i förväg: skelleftealibrary@ltu.se (obs - FULLBOKAT)

 

 

Utställning Abstract Space 

 

Utställning ”Abstract Space”.
Verk av ungdomar från Skellefteå som har jobbat tillsammans med konstnären Jacob Dahlgren. Utställningen producerad av Konsthallen, Skellefteå kommun.

 

 

 

EU_ambassadörerVidga dina vyer - Europa Direkt Västerbotten 
Testa dina kunskaper i EU-quiz, diskutera EU-frågor. Ta del av årets tema rymden genom ett sammanställt material om EU:s insatser på området. Hör dig för om vilka möjligheter som finns tillgängliga för personal och elever i förskola, skola, gymnasieskola och grupper. Sugen på att resa inom EU,  här får du tips om olika EU-initiativ med möjligheter för ungdomar som vill vidga sina vyer och åka ut i Europa.
Kom och träffa oss!

 

 

 


Coompanion NordCoompanion och trappa upp
Coompanion NordCoompanion företagsrådgivaren för värderingsdrivna idébärare. Oavsett om ni befinner er på idéstadiet, har börjat starta upp eller redan är igång med er verksamhet finns Coompanion här för att hjälpa er lyckas. Experter på samhällsentreprenörskap, social innovation och kooperativt företagande. Driver projektet Trappa Upp Skellefteå. Här får du veta mer om vad det innebär att starta ett socialt företag med utgångspunkt från Yalla Trappans metod.  Projektets huvudfinansiär är Tillväxtverket inom programmet Nyanländas företagande samt Skellefteå Kommun. 

 

översiktsplan_skellefteåUppdatering av fördjupad översiktsplan för Skelleftedalen 2030
Skellefteå kommun uppdaterar nu den fördjupade översiktsplanen för Skelleftedalen med syftet  att möta den utveckling vi står inför, efterfrågan på mark för bostäder och verksamheter är högre än på länge. År 2019 befinner sig Skelleftedalen i en expansionsfas. Efterfrågan på mark för bostäder och verksamheter är högre än på länge. Samtidigt gör planerade nya företagsetableringar och infrastruktursatsningar att utvecklingstakten kan öka ännu mer. Vill du veta mer så besök montern.