Din karriär

Nu går flera universitet, högskolor och yrkeshögskolor samman i en gemensam digital mässa. Satsningen är historisk och medverkar gör bland andra Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Hela programmet för utbildningsmässan hittar du här:
Utbildning för framtiden 15-19 mars

PROGRAM CAMPUS SKELLEFTEÅ

På Campus Skellefteå ryms många möjligheter till kompetensutveckling och nu har vi samlat representanter från LTU i Skellefteå, Umeå universitets sjuksköterske- och socionomprogrammet samt Yrkeshögskolan för att berätta om befintliga utbildningar, distansutbildningar med extra service på Campus Skellefteå samt nya utbildningar som startar under hösten. Dels inom spel, på YH och LTU, men också en ny master i informationssäkerhet.

Måndag 15 mars,  12-12:45  
Torsdag 18 mars, 14-14:45
Fredag 19 mars,   12-12:45

Se filmen här!

Campus Skellefteå presenterar

 

Utbildningar inom spelutveckling på Campus Skellefteå

Den svenska spelbranschen växer så det knakar och anställer tusentals nya talanger varje år. Allra snabbast går tillväxten i Norrland och här på Campus Skellefteå hittar du åtta olika spelutbildningar inom alltifrån programmering och grafik till speldesign och projektledning. Utbildningar på universitets- och yrkeshögskolenivå som öppnar vägen till drömjobb inom spelutveckling, 3D, IT eller filmeffekter. Skapande och kreativitet med digitala verktyg.

Tisdag 16 mars kl. 12-13

Se filmen här om spelutbildningar här.

Spelutbildningar_Campus Skellefteå

 

YH Skellefteå kommun

 - brett utbud för framtidens kompetensbehov

Yh presenterar 


Tisdag 16 mars 17:00-17:30

Denna tid medverkar utbildningsledarna för dessa utbildningar: TRAC Turism- och Resekonsult, Demens- och äldrepsykiatrispecialiserad undersköterska, Hovslagare och Stödpedagog.
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/88160257170


Torsdag 18 mars kl.17.30 - 18:00
Denna tid medverkar utbildningsledarna för dessa utbildningar: Produktionstekniker Digitalisering och datorstödd tillverkning, Processtekniker Underhåll och Driftsäkerhet, Produktionstekniker Automatiserade tillverkningsprocesser och VFX-artist: 3D-visualisering och digital compositing.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/512961118

Join by Skype for Business
https://us02web.zoom.us/skype/512961118

 

Ur programmet - på Campus Skellefteå finns

Mälardalens högskola

TORSDAG 18 MARS KL. 10.30 - 11:00

Här kan du delta i Zoommötet

Här kan du se filmen när Mälardalens högskola presenterar

Livslångt lärande: Kompetensutveckling med distanskurser från
Presentation av hur företag och myndigheter kan kompetensutveckla sin personal med hjälp av korta, flexibla och kostnadsfria högskolekurser på distans från Mälardalens högskola. Exempel på ämnesområden är smart produktion inklusive Industri 4.0, miljö-&energiteknik, innovationsteknik, AI och mjukvaruutveckling.

 

Distansutbildning via Umu

ONSDAG 17 mars kl. 12.30 - 13:00
På Umeå universitet finns distansutbildningen för dig!
Distansstudier som leder till jobb – välj bland 13 program och fler än 400 kurser.

Delta i Zoommötet om Umu distansutbildning

 

Här kan du läsa mer om utbildningarna

 

 LTU i Skellefteå Umu i Skellefteå

Yh Skellefteå kommun Spelbranschen Skellefteå

Mälardalens högskola Bostadsgaranti för studenter

 

Campus Skellefteå stödjer dig under studietiden

Som student kan du ta del av olika former av stöd och förutom Campus Skellefteås egna servicefunktioner finns Umeå universitet studentservice samt Luleå tekniska universitet Studenttorg på Campus Skellefteå. Hit kan du, som läser någon av deras utbildningar eller vill veta mer, vända dig. Mer information hittar du i puffen till höger.

Bostadsgaranti

Många oroar sig för hur de ska bo under studietiden. Men vi är medvetna om hur viktigt boendet är när man studerar  och du är viktig så därför erbjuder vi dig som studerar en högre utbildning på Campus Skellefteå bostadsgaranti. Du behöver då bara mantalsskriva dig i Skellefteå, om du inte redan gjort detta så gör du en  tillfällig flyttanmälan. Läs mer om din bostadsgaranti.

Studera på distans eller på annan ort

Det finns ett ökat behov av att studera på egna villkor. Att få vara i sin hemmiljö och studera det man vill utan att göra avkall på sin tid. Kombinera kompetensutveckling och jobba samtidigt eller kombinera kurser individuellt.

Att plugga på distans kan se ut på lite olika sätt. Den kan innehålla en eller flera träffar på Campus Skellefteå, eller på respektive universitet medan andra är distans utan träffar. I det senare fallet sker allt över internet.

I vissa distanskurser kan det ingå en tentamen som kan genomföras vid ett lärcentra eller lärosäte på eller i närheten av hemorten. Lärcentrum

Om du studerar på någon av dom närliggande universiteten eller helt på distans så har du möjlighet att ta del av viss service från Campus Skellefteå. Distansutbildning med stöd