Robert Brännström, LTU, Gunnar Landsell, Sammes stiftelse, Jacqueline Kasselskog, Mohammad Azimi, Jörgen Markgren, Sammes stiftelse
17 mars 2017

Affärsstipendium till två företagssamma studenter på Campus Skellefteå

Två företagsamma studenter på Campus Skellefteå kvitterade ut 15 000 kr vardera från Sammes stiftelse Affärsstipendium. Jacqueline Kasselskog och Mohammad Azimi är två studenter på Luleå tekniska universitet i Skellefteå som innan sommaren kommer att öppna en sushirestaurang i centrala Skellefteå.

Planerna på egen sushirestaurang har växt fram hos Jacqueline Mohammad efter att de båda under många år jobbat ihop på sushirestaurang i Piteå. Nu dök det dessutom upp en lokal i Skellefteå som passade perfekt för detta och dom valde att slå till. Studierna på Tekniskt Basår på Luleå tekniska universitet och planerna på vidare högskolestudier får stå tillbaka. Åtminstone just nu när dom båda  väljer att ta tillfället och satsa på detta när tillfället bjöds.

Sammes Affärsstipende utdelning 

Utdelningen av Sammes Affärsstipendium skedde i Sammes trappa, i C-huset på Campus Skellefteå.

 

Spännande att starta eget även med erfarenhet i branschen

Även om de båda har lång erfarenhet i branschen så känns det ändå spännande att starta eget. Efter att fått tips om att Nyföretagarcentrum kunde vara till hjälp så vågade de sig vidare via Almi till banken och har nu löst det mesta av det praktiska, som tillstånd och licenser. De båda ska nu certifiera sig för alkoholtillståndet och när det gäller livsmedel och vad som krävs är de redan väl insatta. Men det har varit värdefullt att få professionella råd och stöd på vägen och nu få extra tillskott för att komma igång i form av medel av Sammes stiftelse sporrar ytterligare.

För Jacqueline som är född i Byske och Mohammad som kom till Skellefteå från Afghanistan 2008 var det inget svårt val när tillfället dök upp. Med delägarskap och planer på samarbete med sin tidigare arbetsgivare i Piteå driver de sin idé vidare och i sommar kommer de att slå upp portarna till sin nya restaurang i Alhems Trädgårds lokaler efter gågatan, där man under sommaren också kommer att samarbeta med den gamla ägaren som kommer att erbjuda glass som tidigare.