23 maj 2017

594 000 kr till Sammes sommarföretagare 2017

594 000 kr sammanlagt delades ut till studenter vid Campus Skellefteå som vill ta chansen att utveckla affärs- och produktidéer under sommaren. Det är Sammes stiftelse som gör detta möjligt och ceremonin skedde i form av diplomutdelning i Sammes trappa på Campus Skellefteå med efterföljande lunch och idéutbyte. Stipendierna ska leda till individuell utveckling för stipendiaterna.

I år kommer många av studenterna att tillsammans med företag medverka för att utveckla idéer och produkter och detta kommer att ske på The Great Northern, i en studio i Boden och på Campus Skellefteå.


Företagsprojekt

 

Salomonfox filmproduktion lockade studenter från Film- och TV scenografi/attributmakeri, Luleå tekniska universitet i Skellefteå att delta i projektet med Ted Kjellssons långfilm, ”Ensamma i rymden” science-fiction för barn när den ska spelas in i en ny studio utanför Boden. Studenterna som ska bidra till att skapa fullskalig filmproduktion genererade 25 000 kr vardera är Stellan Rutstam, Lisa Magnusson, Ted Kjellsson, Jonas Frykberg, Andy Magnusson. Ian Wilson saknas på bilden.

 

 

Pixelgruvan utvecklar och skapar visuella och digitala tjänster inom främst 3d grafik till spel, reklam och film och där kommer studenterna Emil Sundström, Viktor Andersson och Hedvig Friedrich på programmet Högskoleingenjör Datorspelsutveckling vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå att vara en del i projekt under sommaren.

 

 

 

 

 

Gold Town Games, är det börsnoterade spelföretaget i Skellefteå som nischat sig på att utveckla managerspel för olika sporter, anpassat för mobiler och surfplattor. Erik Wannerek och Måns Mäkinen Högskoleingenjör Datorspelsutveckling vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå fick 25 000 kr ska bidra i utvecklingsprojekt på företaget.

 

 

 

 

Lundmark & Marklund satsar på utveckling tillsammans med studenten Felicia Lidqvist på Film- och TV scenografi/attributmakeri och Aron Björketun , Datorgrafik, Luleå tekniska universitet Skellefteå för att utveckla idéer kring datorspel och VR.

 

 

 

 

”Datorspel som håller sig”

Studenterna, Henrik Melsom, Tomas Nygren, Johan Bergstrand, Peter Vallsten, Hans Granlund, Mathias Litzén, Juan Saxlund läser Datorgrafik och Dataspelsutveckling på Luleå tekniska universitet i Skellefteå och fick kvittera ut 25 000 kr var för att fortsätta utveckla sitt projekt ”Datorspel som håller sig” i genren strategi/survival. Dessutom 10 000 kr extra för att täcka gemensamma resekostnader.

 

 

Kawaii och cosplayprodukter

Sofie Persson, Marcus Hallberg och Nelly Negm studenter på Film- och TV scenografi/attributmakeri på Luleå tekniska universitet i Skellefteå har beviljats 28 000 kr vardera. Nelly för sin idé kring att utveckla accessoarer i tema "kawaii" och Marcus till att utveckla produkter riktade till Lajv, Cosplay m m. Sofie för lysande dioder i olika material.

 

 

 

Sammes stiftelse

Sammes Stiftelse skapades 2007 efter att företagaren Samme Lindmark och hans hustru Maud donerat en summa pengar med syftet att främja unga Skellefteåbors intresse för företagande. De olika stipendierna ger möjlighet att utveckla egna idéer, idéer som hämtats från företag eller för att förbereda för övertagande av befintligt företag.
Stiftelsen ska främja den vetenskapliga forskning och utbildning på högskolenivå som bedrivs i Skellefteå kommun. Detta skall uppnås genom att främja forskning och utbildning med inriktning mot företagande och utdela stipendier för utbildning med inriktning mot företagande. I nuläget delar Sammes Stiftelse ut följande stipendier: Idéstipendium, Affärsstipendium och Stipendium för sommarföretagare. 

Här kan du läsa mer om Sammes Stiftelse