23 januari 2018

15 länder deltog på kendoläger

I år lockade det internationella kendolägret Kangeieko 60 deltagare från 15 länder och uppmärksammades i internationell media när det arrangerades av de regerande svenska mästarna Shimbukan Skellefteå Budoklubb.

De 60 deltagarna från 15 länder (Sverige, Norge, Danmark, England Skottland, Wales Tyskland, Serbien, Italien, Vietnamn, japan Korea, Brasilien, Australien och USA) deltog under januaris helgevent på Campus Skellefteå.

Träningen leddes av den världsberömde "demontränaren" Yuji Onitsuka från USA och den enda tränaren i  världen som coachat ett lag till seger mot Japan i VM i USA 2009. Till sin hjälp hade han den assisterande tränaren italienaren Christina Filippi, landslagstränare för Kroatien och Terje Andersen, den tidigare tränaren för svenska landslaget.

Ambjörn Holmkvist, huvudarrangör säger att man är mer än nöjd med arrangemanget och med att bo i en kommun som ger tillgång till fantastiska lokaler. Att varva hårda träningspass med ett unikt koncept där man tagit konceptet ett par steg längre har gjort detta arrangemang världsberömt.

 

Pulkåkning i Vitbergsbacken

En uppskattad aktivitet var att tillsammans ta sig ner för Vitbergsbacken medan snökanonen var i full gång och avsluta med grillning över öppen eld.  Dagarna började kl 7 med asageiko (morgon träning) och fortsatte med mer kendo och andra aktiviteter som t.ex. isvak och kendo ute i snön! Träningarna hölls av Yuji Onitsuka, Christian Filippi och Terje Andersen. 

 

Vinterbad i älven

Uppfriskande aktivitet som väckte kroppen till liv var ett bad i älvens kallvatten. Att döma av minerna var det en från en skrämmande upplevelse som sen övergick i en tillfredställelse över att ha klarat av även detta. Sammanfattningsvis var hela arrangemanget uppskattat, underhållande och en riktig succé!