11 november 2019

Framtidens talanger inspireras på Campus Skellefteå

Campus Skellefteå en mötesplats med fokus på framtida karriär och fredagen den 8 november bjöds gymnasieelever i årskurs 3, universitetsstudenter och vuxenstuderande in för att möta företag, utbildningsanordnare, studievägledning m.f. Luleå tekniska universitet informerade om sina utbildningar och öppnade upp dörrarna till utbildningslokalerna där studenterna visade upp exjobb och projekt. På plats fanns även företag för att svara på frågor om livet efter utbildning.

Sverige och inte minst vår region står inför en rad utmaningar men också stora möjligheter när det handlar om framtida kompetensbehov och nu tog man chansen att bjuda in olika branscher och företag för att träffa sina framtida medarbetare för att ge dem en inblick i alla de möjligheter som näringslivet ger.

Ett nytt och lyckat koncept i en, för ändamålet, självklar och naturlig miljö. Tidigare så genomfördes Utbildningsmässan på Campus när utbildningsutbudet var som bäst och studenterna som flest. SKARV, en mässa för och med studenter. Detta blev sedan Framtidsmässan på Scandic där Skellefteå kommun och Arbetsförmedlingen under ett par år genomförde eventet i syftet på att skapa en mötesplats för de i behov av kompetens, de som erbjöd kompetensutveckling och de som sökte kompetens.CV 

Framtidens talanger 8 november

På plats för att träffa framtidens talanger fanns representanter från företag framförallt inom teknikområden men där fanns även möjlighet att prata med personal på T2 College, Vux om yrkesutbildningar och med bemanningsföretag om hur man på det sättet kan komma rätt i arbetslivet. Luleå tekniska universitet berättade om sin program och studenter visade på exjobb och projekt för att inspirerar såväl besökare som de utställande företagen om vilka möjligheter som finns där. De studievägledare på CV som fanns på plats fick svara på frågor av olika slag och höra sig för vilka möjligheter det finns.

Jannike LindbergKristoffer Landin 

Det blev ett uppskattat event och det finns anledning att tro att det kan bli fler av den här sorten om man ser på de ansvariga Ida Lindh på Näringslivskontoret och Jannike Lindberg på T2 College som lyste i kapp med sin kollega Kristoffer Landin.

Vill du läsa mer om de företag som fanns på plats så hittar du informationen här:  http://t2college.se/ftcampus/

Atea 

Upplev Campus på lördag

En aktivitetsdag på Campus där verksamheter på området visar upp sig. Idélabbet erbjöd familjeworkshop med skapande aktiviteter i olika material och med elektronik, T2 College aktivitet i maskiner och i  sina nya fina lokaler. SkeMake – Skellefteå Makerspace berättade om föreningen och man kunde tävla om snyggaste misslyckandet eller bygga en borstrobot!

Luleå Tekniska Universitet erbjöd två rundturer och Idéforum – Skellefteås uppfinnareförening fanns på plats  och berättade om hur man kan få hjälp med sina idéer. Här fanns också Estetiska programmet med teater, Urkraft, Arctic Game Lab och Nordsken, Shimbukan, Forsbergs bil, Studentföreningen, M.fl.
Näringslivskontoret – bjöd på tilltugg och dryck i Forumfoajén.