09 december 2019

Linnea Claeson fångade publiken

Linnea Claeson drog fulla hus i Skellefteå. Hennes naturliga sätt att närma sig publiken gick hem och budskapet om att vi alla har ett ansvar gick in, när hon på dagen föreläste på Campus Skellefteå. Syftet var att ge sina lyssnare kraften och modet och fundera över vad var och kan göra för att bidra till en bättre värld genom att göra varandra klokare och snällare. Linnea utgick från sina hjärtefrågor, medmänsklighet, jämlikhet och civilkurage.

Linnea Claeson mötte upp med ett brett leende och sin välkända färgstarka personlighet när hon välkomnade den högst blandade publiken som fyllde Forumsalen på Campus Skellefteå.

Mod, allvar och humor lockade fram engagemang, eftertanke och många skratt. Linneas naturliga sätt att närma sig publiken gick hem och budskapet om att vi alla har ett ansvar gick in. Hennes raka sätt att presentera såväl fakta som händelser direkt ur livet gav intryck som höll hela vägen och avslutades med applåder och lång kö när Linnea erbjöd stora kramen, selfies och byta några ord.

Linnea fyllde inte bara Campus utan även kvällsföreläsningen på Scandic och hon hade verkligen sett  fram emot att komma till Skellefteå, där hon aldrig har föreläst här förut.

"Jag har under en tid haft en väldigt fin dialog med Skellefteå bibliotek som gör ett jättefint och viktigt arbete. Det känns väldigt fint att få möjligheten att komma och prata med alla människor och bidra till detta arbete", säger Linnea Claeson.

Hon är utöver handbollskarriären känd för sitt Instagramkonto Assholesonline där hon synliggör sexuella trakasserier och näthat. med fokus på feminism, civilkurage, jämställdhet, diskriminering, antirasism, hbtq-frågor och social utsatthet. Nu senast har hon ifrågasatts och har replikerat på detta med att hänvisa till domstolsavgöranden, kontaktförbud, vittnen och bevis som styrker hennes uttalanden.

I juli 2017 blev Claeson kolumnist i Aftonbladet och hon tagit ställning i frågan om samtyckeslag i form av debattartiklar och via andra medieinslag. Linnea är medgrundare av de ideella organisationerna Omtanke Stockholm för hemlösa personer och Refugee Relief för människor på flykt. Hon är även goodwill-ambassadör för organisationen Kvinna till Kvinna, som arbetar för att stärka kvinnors rättigheter i krig och konflikter.  

"Mycket har hänt sedan jag startade mitt Instagramkonto Assholesonline för fem år sedan. Även om hot och hat fortsätter att vara en del av min och många andras vardag så känns det väldigt hoppfullt att fler och fler engagerar sig för att förändring. Jag hoppas kunna inspirera och hitta många nya kompisar i Skellefteå som vill vara med och göra skillnad.” säger Linnea uppmanande.

Linnea skulle få ta plats i alla skolor runt om i Sverige och prata om dessa viktiga frågor, hon har modet och kraften att ta dialogen som kan leda till förändring.