02 april 2020

Ansökningstider och möjligheter för din egen karriär

Mitt i Covid-19 och dess utmaningar är det viktigare än någonsin att ta mandat över sina egna möjligheter och sin egen framtid. Näringsliv och samhälle behöver dig och du har många olika möjligheter att utvecklas i Skellefteå. Efterfrågan på kompetens kommer att öka igen och då har du som påbörjat studier goda chanser att välja din väg. Viktigt att hålla koll på de olika ansökningstiderna.

På Campus Skellefteå finns möjligheter till olika typer av utbildning inom olika områden. Universitetsutbildning för dig som siktar några år framåt och Yh-utbildning för dig som vill komma snabbare ut i arbetslivet.  Ansökningstider att hålla koll på i nuläget är 15 april, 5 maj och 15 maj.
CSN och bostadsgaranti ges för de flesta utbildningar så ta en titt vad som gäller för det som du är intresserad av. 

Yrkeshögskola ett steg närmare näringslivet

Yrkeshögskoleutbildning är till för dig som vill ha jobb direkt efter examen. Studieformen är eftergymnasial, CSN-berättigad och ges på plats eller distans i samarbete med branscher som söker kompetent arbetskraft. I år har du möjlighet att söka fler Yh-utbildningar än någonsin och behovet av kompetens är stort och kommer att öka framöver. Med två års utbildning så har du redan en fot inne i näringslivet med praktik och de möjligheter som ges.

Som företagare finns nu möjlighet att ta del av utbildning för att på så sätt kompetensutveckla personal, allt för att kunna förbereda sig för att i framtiden vara starka och konkurrenskraftiga.

Här är de aktuella yrkeshögskoleprogram du kan läsa på Campus

Universitetsutbildning

Luleå tekniska universitet på Campus Skellefteå erbjuder ett antal utbildningar sedan många år tillbaka och här finns både studentkår och ett aktivt studentliv som en del av studietiden.

Just nu kan du läsa följande utbildningar på LTU i Skellefteå
Datornätverk 120 hp 
Ekonomie kandidat 180 hp
Högskoleingenjör Datorspelsprogrammering 180 hp  (engelska)
Högskoleingenjör Elkraftteknik 180 hp
Högskoleingenjör Energiteknik, 180 hp
Högskoleingenjör Maskinteknik 180 hp 
Tekniskt Basår 60 hp 

Distansutbildningar och flexibelt lärande med särskilt stöd

Det finns ett ökat behov av att studera på egna villkor. Att få vara i sin hemmiljö och studera det man vill utan att göra avkall på sin tid. Kombinera kompetensutveckling och jobba samtidigt eller kombinera kurser individuellt. Detta vill man nu stödja och uppmuntra att ta vara på tillgången på distansstudier som erbjuds från universiteten som finns på Campus Skellefteå och andra utbildningsanordnare.

Nya möjligheter för dig som väljer ett mer flexibelt lärande som innebär att du får ersättning för bussbiljetter till närliggande universitet för obligatoriska träffar, tentor mm. Ett större stöd i form av nätverk lokalt kommer att erbjudas och i den mån universiteten tillåter att tentor görs på Campus Skellefteå så går det ordna,

Via Campus Service kan du få information, vägledning och stöd i ditt lärande. Som studerande har du  tillgång till bibliotek, grupprum, datorer, videokonferens, trådlöst internet och kopiering. Här kan du även göra din tentamen. För det krävs att du är registrerad och det kan göra här: Registrering Lärcentrum

Campusbiblioteket är öppet för alla som söker kunskap och kanske är det fler än du som läser samma kurs eller liknande och är intresserad av att skapa en studiegrupp för att öka motivationen och hålla intresset vid liv.

Utbildning med extra service
Processoperatör, 120 hp, distans studieort Skellefteå, Umu.
Förskollärare, 210 Högskolepoäng, Program på grundnivå - distans, LTU
Grundlärare, inriktning mot förskoleklass och grundskola årskurs 1-3, 240 Högskolepoäng, Program på grundnivå - avancerad nivå - distans, LTU
Grundlärare, inriktning mot grundskolans årskurs 4-6, 240 Högskolepoäng, Program på grundnivå - avancerad nivå - distans. LTU
Sjuksköterskeprogrammet 180 hp, Sjuksköterskeprogrammet på Umeå universitet ges  i Skellefteå som distansutbildning och i Umeå som campusutbildning.

Här kan du läsa mer om hur du kan få stöttning via Campus Skellefteå under din distansutbildning.
Läs mer.