03 juni 2021

700 000 kronor till 30 Sammes sommarstipendiater

Sammes Stiftelse delade ut stipendier på totalt 700 000 kronor till de sammanlagt 30 sommarstipendiaterna som ska arbeta med totalt 11 projekt varav tre är studentprojekt och åtta är företagsprojekt., där stipendiaterna ges möjlighet att utvecklas och samtidigt utveckla sina idéer, egna eller företag som inkommit med idéer.

Jörgen Markgren, handläggare på sammes stiftelse och Ida Lindh, styrelseledamot och strategiskt ansvarig för Campus Skellefteå samlade stipendiaterna i Campusparken i strålande solsken för att dela ut stipendier och berätta om upplägget för sommaren. Starten sker den 7 juni och under de två första veckorna kommer ett utbildningspaket med fokus att erbjudas viktiga insikter när det gäller att göra affärer som att skriva avtal, pitcha, försäkringar och annat viktigt. En förutsättning för att få stipendium är att stipendiaten är skriven i Skellefteå under sommaren och till hösten presenteras resultaten

 -Nytt för i år är att även studerande på Yrkeshögskoleutbildningar har kunnat söka och få stipendium. Aldrig har man haft möjlighet att ge så många kvinnliga stipendiater chansen, otroligt roligt, säger Jörgen Markgren.

 

Merparten av stipendierna är kopplade till dataspelsbranschen, där man under senaste åren gjort en stor satsning med nya utbildningar och nya utbildningsanordnare på Campus Skellefteå. Här nämndes utveckling av spännande spel och nya plattformar där grupperna består av Yh och LTU-studenter.

 

Sanna Markstedt, Kulturanalysprogrammet vid Umeå universitet ska medverka i ett projekt på Skellefteå museum med att titta på hur digitaliseringen påverkar verksamheten och de anställda. Ett arbete som hon redan påbörjat och som ska resultera i en handlingsplan.   

 

Wilma Vidmark 

 

 

Wilma Vidmark student vid Chalmers i Göteborg där hon studerar till civilingenjör i bioteknik tilldelades Megaronstipendiet och ska under sommaren medverka i ett projekt där hon ska bidra med att utveckla White Box där man jobbar med metoden att desinficera via luft.