Restaurangskolan

På Campus så bedriver Restaurangskolan sin verksamhet på en del av det övre plan i resturanghuset. Här kan man under perioder boka bord och njuta av en härlig meny tillagad och serverad av skolans elever!

Skeriarestaurangens a’ la carte där eleverna på restaurangprogrammet erbjuder en egen komponerad meny under vissa dagar. Välkommen att boka bord: Tfn 73 68 61

I Skellefteå erbjuds inriktning mot kök och servering. Inom kök får eleverna lära sig att planera menyer, välja råvaror och laga näringsriktig mat. Öka sina kunskaper om olika livsmedel, vikten av en god hygien och att tillaga specialkoster.
 
En annan viktig del av utbildningen är att lägga upp maten så att den utifrån färg och form ser aptitlig ut.
att duka upp och att ge råd om mat och dryck, alkoholförsäljning samt att servera kunden på ett professionellt sätt ingår också
 
Arbetsplatsförlagt lärande ingår med 15 veckors praktik och på Skeriarestaurangen arbetar eleverna  praktiskt med  tillagning, servering och försäljning.

Periodvis har man möjlighet att här boka in en matupplevelse!

Läs mer om utbildningen.