Studenthälsa

Att du mår bra under studietiden är en viktigt och som student vid Campus Skellefteå har du alltid tillgång till någon form av studenthälsomottagning om du behöver stöd och hjälp.

Studenthälsa i Skellefteå

Som student vid LTU (alla) eller vid Yrkeshögskolan (16-22 år)  är du välkommen att vända dig till Ungdomshälsan Skellefteå för råd och stöd. Ungdomshälsan hittar du på Kanalgatan 51, Ungdomens Hus.
Telefon: 020-42 00 42, SMS 070-553 00 42. http://www.skelleftea.se/ungdomshalsan

LTU-studenter 

Välkommen att ringa eller maila till personalen vid Studenthälsan i Luleå för att få råd. Även om vi inte är på plats kan vi bistå dig så långt det går och hjälpa dig vidare när det behövs: LTU Studenthälsa 

Är du student vid Umeå universitet är du välkommen att kontakta Studenthälsan via telefon. Om du vill boka tid för samtal i Skellefteå så ordnar Studenthälsan det. Mer information och telefontider hittar du på  www.student.umu.se/studenthalsan

-För sjukvårdsrådgivning dygnet runt, ring 1177.
-Jourtelefon psykiatriska kliniken Skellefteå 0910-771919.
-Ladda ner appen ”Mitt Skellefteå” och välj ”Ungdomsrådgivning”.
Kostnadsfritt och anonymt får du svar på frågor.

Student vid Umeå universitet

Studenthälsan - Som student vid Umeå universitet är du välkommen att kontakta Studenthälsan på telefon för rådgivning i hälsofrågor och om du önskar samtalsstöd. Mer information och kontaktuppgifter hittar du på www.student.umu.se/under-studietiden/studenthalsan/studera-pa-annan-ort.
Är du 25 år eller yngre kan du även vända dig till Ungdomshälsan, www.skelleftea.se/ungdomshalsan.

Studenthälsan erbjuder stöd i frågor som rör din fysiska, psykiska eller psykosociala hälsosituation. Om du vill boka tid för samtal i Skellefteå så ordnar Studenthälsan det. Mer information och telefontider hittar du på www.student.umu.se/studenthalsan.

Preventivmedel

Ungdomsmottagningen i Skellefteå för tjejer upp till 20 – killar upp till 25
Drop in måndag och torsdag 15.00 – 17.00
Barnmorskemottagningen Skellefteå lasarett tel: 090-785 91 42