Studentporträtt

”Vi behöver ta tag i energifrågan”

Vad fick dig att välja Högskoleingenjör Energiteknik?


– Redan i tidig ålder hade jag ett visst intresse av energi, men det är först på senare år som intresset har växt. Energiåtgången är ett allt viktigare problem att ta tag i som vi inte kan undvika längre. Det kommer att behövas fler energiingenjörer inom så många områden i framtiden, så på jobbfronten ser jag inga problem alls.


Vad tycker du om utbildningen så här långt?


– Jag tycker att utbildningen är riktigt bra.

David Lindgren trivs på Campus Skellefteå

Läser tredje året på högskoleingenjörsprogrammet i datorspelsutveckling på Luleå tekniska universitet i Skellefteå där han trivs. Det bästa med utbildningen är utmaningarna och samarbetet studenter emellan.

– Drömmen vore att tillsammans med några andra studenter starta en mindre spelstudio efter utbildningen. Följ bloggen
"Mitt livs resa - om studier och musik"!"Bästa var sammanhållningen i min klass"

4 december 2014

Sebastian Stenlund, 22 år går Datornätverk, 120 hp på Luleå tekniska universitet i Skellefteå

- Det bästa för mig har varit sammanhållningen i min klass, alla kan olika saker och har olika erfarenheter så det gäller bara att lära sig av varandra. Sedan var Nolle-perioden här i Skellefteå bland det roligaste jag har varit med om, gjorde verkligen att vi som var där kom närmare varandra och lärde känna varandra snabbare....

"Många studenter är grymt engagerade i studentlivet"

Marika Hahn studerar andra året på Datorgrafik, konstnärlig kandidat på Luleå tekniska universitet i Skellefteå. Hon är 22 år gammal och kommer från Umeå.

– Jag har alltid varit intresserad av konst och annat skapande i alla dess former så när jag fick reda på denna utbildning genom en 3D-studio samt att jag träffade representanter från utbildningen på Noliamässan i Umeå blev jag mycket intresserad och bestämde mig för att söka.
hr...

Kreativitet och kärleken till datorspel förenar

Julia och Dennis följer de senaste speltrenderna från E3-mässan och skapar egna spelidéer. Tillsammans delar de tankarna på att starta egen studio och kärleken till datorspel. Möt två studenter som berättar varför de valde datorspelsutveckling vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå.
href="http://www.ltu.se/edu/program/TIDUG/Mot-en-student/Kreativitet-och-karleken-till-datorspel-forenar-1.113210"
target="_self">Läs mer om Juli...

”Elkraftteknik är en väldigt intressant och givande utbildning”

Jonas Lövgren från Piteå läser andra året på högskoleingenjör Elkraftteknik på Luleå tekniska universitet i Skellefteå.

Vad fick dig att välja högskoleingenjör elkraftteknik?

– Jag har haft ett intresse för el sedan gymnasiet där jag läste elprogrammet med inriktning distributionselektriker i Jokkmokk. Efter utbildningen kände jag att jag ville fortsätta utbilda mig inom området och läste då basåret i Skellefteå. Därefter upptäckte jag elkraftprogrammet och sökte in med plat...

"Vem trodde att man kunde göra sarkofager av lumppapp?"

Patrik Garn studerar andra året på inriktningen mot attributmakare på programmet vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå. Han är 27 år gammal och kommer från Kungälv.

-Jag praktiserade för länge sedan på SVT som dekorsnickare. Jag trodde att jag hade hittat paradiset, där fanns allt i form av utmaningar, variation, nya saker att lära sig varje dag. Och så en dag i samband med julkalendern så träffade jag en attributmakare och jag insåg att det fanns en helt annan, långt myc...

Meet Djordje from Serbia

Djordje Popovic studies a Master in Wood Technology at Luleå University of Technology in Skellefteå.

What made you come to Sweden and Skellefteå for your Master?  

– I have few friends who went to Sweden in the past few years, either to study or to work. So that is how I heard of Sweden´s higher education and about Sweden in general. They all had pretty much the same, highly positive, opinions upon different aspects related to educational and social system. So I w...


Här kan du följa studenter på LTU i Skellefteå