Utbildning

Campus Skellefteå har en flora av alternativ för dig som vill studera. Oavsett om målet är att förverkliga drömmar eller helt enkelt inleda eller byta karriär. Via samarbeten mellan universitet, näringsliv och offentlig sektor är utbudet lika fylligt som möjligheterna är många. Ta en titt, välj sedan vad du vill bli.

Campus Skellefteå erbjuder en mängd möjligheter. Här är Luleå tekniska universitet, Umeå universitet, Kvalificerad Yrkesutbildning och Yrkeshögskola etablerade. Antalet studenter är ca 1600, en tredubbling på tio år. Många olika typer av utbildning och samarbete mellan utbildningarna ger dina studier extra dimensioner. 

Sammanlagt ges omkring 20 utbildningsprogram på Campus. Många av dem är profilerade och specialiserade, och du kan inte få dem någon annanstans. Dessutom kan du som passerat 20 år via Skellefteå kommuns vuxenutbildningar komplettera betyg från grundskolenivå till gymnasienivå. Här finns även möjligheten att gå särvux och sfi (svenska för invandrare).

Se Lär känna Campus Skellefteå   

Se Campus Skellefteå - Om grunden till allt

 

Möjligheternas hus

STOCK är det officiella namnet på Campusområdets nya och rätt så ovanliga studenthus. Bland annat är det första gången den japanska och jordbävningssäkra byggtekniken Big Frame testats någon annanstans i världen än just i Japan. Bakom förverkligandet står ett forsknings- och utvecklingsprojekt drivet av aktörer på Campus i samarbete med Japans största företagskoncern. De 310 kvadratmetrarna invigdes den 11 december 2009 och bjuder på allt från unik design till kök, konferenslokaler och rum för festligheter. Här finns också musikstudio och relax. Huset kan bokas av studenter, företag på området och externa kunder.

Ta mig dit.

”Vi lär av varandra, utan konkurrens”

Möjligheten att lära av andra som delar samma intresse är något som gör upplevelsen att studera vid Campus Skellefteå bättre, menar Karolina Hardinger, 21, från Luleå, som studerar Datorgrafik.
– Det finns ingen konkurrens på utbildningen, vi lär av varandra och vi har en öppen atmosfär.

Karolina startade utbildningen i Skellefteå direkt efter gymnasiestudier och inledde med att långpendla till hemmet i Luleå. Det dröjde inte länge förrän hon beslutade att flytta till Skellefteå:
– För mig kändes det rätt att flytta. Det gav också möjligheten att delta i sociala aktiviteter utanför studierna på ett annat sätt.

Läs mer