YrkesAkademin

YrkesAkademins Yrkeshögskola samverkar med näringslivet och har ett stort utbud av nätbaserade distansutbildningar. 9 av 10 studerande som har läst en YH-utbildning och tagit examen får jobb.

Specialist Träkonstruktion, 400 YH-poäng, 2 år

Skellefteå, DISTANS.
Kursstart 3 september 2018
Sista ansökningsdag 15 maj 2018

Som specialist på träkonstruktion gör du tekniska beräkningar och arbetar med ritningar och CAD som stöd i konstruktionsarbetet. Du bidrar med dina kunskaper vid val av byggmaterial där du exempelvis väljer och föreslår lämpliga träprodukter för olika användningsområden. Trä är ett hållbart byggnadsmaterial som är på stark tillväxt. Byggproduktionen utvecklas dessutom allt mer mot ett industriellt och rationellt byggande.

Du projekterar bl.a. byggen, planerar produktion, ansvarar för att lagar, arbetsmiljöregler och säkerhet efterföljs etc. Arbets- och projektledning med personalansvar kan vara en del av ditt arbete. I yrkesrollen kan även ekonomistyrning och kalkylering, exempelvis vid projektering av byggen ingå.
Här kan du läsa mer om Specialist Träkonstruktion.

Utbildningens distansupplägg

Utbildningen är på heltid och den studerande behöver vara tillgänglig under dagtid. Det är totalt 6 fysiska träffar under utbildningens 2 år. Alla YH-utbildningar kostnadsfria  och berättigar till studiemedel från CSN.

Ledningsgruppen består av representanter från Contractor Bygg, Svenskt Trä, TK Botnia, Martinsons, Skebo, Thýrens, Skellefteå kommun och Luleå Tekniska Universitet.

Följ YA på FB
Följ YA på Instagram
Följ YA på LinkedIn